
Lederkursus
Ledelse af forandringer og kultur – med udgangspunkt i digital transformation
Ledelse af forandringer og kultur – med udgangspunkt i digital transformation
Et online forløb på 12 uger
Til dig som er mellemleder i en organisation, hvor I løbende arbejder med forandringer – og hvor du gerne vil styrkes i dit lederskab og i at forankre dit arbejde og dine refleksioner, så de kommer i spil i din virksomhed.
Ledelse af forandringer og kultur – et forløb på 12 uger, hvor du arbejder konkret med ledelse af forandringer i din organisation. Vi tager konkret udgangspunkt i digital transformation som emne for at have et fælles ståsted. Det er desuden et emne, der er relevant for mange virksomheder. Værktøjerne til at arbejde med transformationen er alle væsentlige for ledelse af forandringer og kan dermed også bruges til andre forandringer, som fx fusion, virksomhedsopkøb, ny organisation, tilpasning af virksomhedens kultur og ny strategi.
Der er plads til 15 på holdet, og vi har et forum, som er fortroligt og hvor vi kan udveksle erfaringer, synspunkter og problemstillinger og dermed hjælpe hinanden under forløbet. Vi bruger derned hinanden som netværk og sparringspartnere.

Kirsten Wissing
Hvad får du ud af forløbet
Du får nogle værktøjer til at arbejde med forandringer og til at navigere i en verden med øget digitalisering og får input til, hvordan du tackler modstand mod forandring fra dine medarbejdere. Vi ser på kompetenceudvikling af medarbejdere samt på den kultur, I har – og hvordan du som leder kan præge kulturen i den retning, der giver trivsel hos medarbejderne og samtidig får organisationen til at være åben overfor forandringer.
Analyse af egen organisation
I forløbet analyserer du din organisation ud fra ledelsesteorier, som handler om kultur, motivation og forandring. Vi tager til en start udgangspunkt i digital modenhed – altså hvor din organisation befinder sig i det digitale landskab og får sat en retning på, hvor I gerne vil være. Hver uge arbejder du med en analyse af din organisation, som du får feedback på fra mig og på møderne udveksler vi de erfaringer, vi har inden for området.
Hvordan foregår vores møder
Vi mødes online hver tirsdag kl. 19, hvor jeg præsenterer og gennemgår teori for den kommende uge. Vi drøfter sammen i vores netværk - hvilke udfordringer der er og hvad teorierne kan bidrage med. Hver uge får du en opgave, som tager udgangspunkt i din aktuelle situation. Jeg giver feedback på opgaver og vi drøfter dem i plenum, når vi mødes.
Forankring i organisationen
Forløbet understøtter dig som leder i at forankre de erkendelser, du har fået igennem refleksion og analyse. Samtidig får du forankret dit arbejde i din organisation – så du får dine medarbejdere med på rejsen. Hver uge har vi et fast punkt på vores møde, som netop handler om, hvordan I har arbejdet med at forankre jeres erkendelser siden sidst.
Hvornår starter vi
Vi starter tirsdag den 19. august 2025 kl. 19 og mødes online. Hvert møde tager 1 – 1,5 time.
Oversigt over de enkelte uger
Deltagerpræsentation
Emne:
Digital modenhed. Hvad handler det om, og hvor er din organisation henne i forhold til modenhedstrappens 6 generationer?
Vi arbejder ud fra Digitaliseringsinstituttets og Pernille Kræmmergaards modenhedsmodel, som jeg gennemgår.
01
Uge
Emne:
Hvor digital er min organisation? Og hvor digitale vil vi være?
Vi kigger ind og ser på, hvilket trin vi er på – altså hvor digital, vores organisation er på nuværende tidspunkt samt hvor vi gerne vil være. Vil vi arbejde mod at blive mere digitale – og dermed gå et trin eller flere op ad modenhedstrappen?
02
Uge
Emne:
Min organisation – hvilke barrierer er der for digitalisering?
Hvordan er min organisation gearet til at arbejde med digitalisering – og med indførelse af ny teknologi? Hvilke barrierer er der i min organisation i forhold til digitalisering?
03
Uge
Emne:
Kortlæggelse af barrierer
Jeg gennemgår SWOT analysen som redskab.
Vi ser på de barrierer, vi definerede og fandt frem til i uge 3 og kortlægger dem i en SWOT-analyse og får et overblik over vores organisation.
04
Uge
Emne:
Vi ser på organisationen samt hvordan du som leder kan støtte digitaliseringen.
Jeg gennemgår organisationsteori samt de 4 evner, vi som ledere kan bruge for at støtte medarbejderne.
Teknologi og organisation: Har vi den rette organisationsstruktur, når vi arbejder med eller indfører nye digitale løsninger – eller skal vi oprette fx en projektorganisation?
Hvordan kan jeg støtte ud fra de 4 evner (teknologisk fremsyn, IT-orkestrering, Datadreven, Cybersikker) – vi ser på medarbejdere og kompetencer.
05
Uge
Emne:
Medarbejdere, kultur og ledelse.
Vi går i dybden med medarbejdernes kompetencer – og stiller en række spørgsmål til refleksion.
Har vi de rette kompetencer i vores organisation - eller skal vi opkvalificere vores medarbejdere?
Jeg gennemgår de organisatoriske evner – Ambidekstral, agil, meningsfulde rammer og kompetencebevidst, som er vigtige, når vi arbejder med medarbejdere og kulturen i virksomheden.
06
Uge
Emne:
Organisationskultur.
Jeg gennemgår Edgar Scheins kultur teori og hvordan vi aktivt som ledere kan benytte hans teori til at arbejde med kulturen i ens organisation.
Vi ser ind i vores organisation og den kultur, vi har – vi benytter Edgar Scheins teori og hans tre kulturniveauer.
Vi arbejder med de 4 lederskabsevner, som jeg gennemgår og som er vigtige, når vi arbejder med digital transformation: tech-og dataledelse, transformationsledelse, multiplicitetsledelse, modningsledelse.
07
Uge
Emne:
Kultur og forandringer – ledelse og sprogbrug
Jeg gennemgår begrebet diskurs og diskursteori.
Vi arbejder videre med kulturen – hvordan kan vi som ledere arbejde aktivt på at skabe/holde den kultur, vi ønsker og som er fremmende for forandringer. Det handler om ledelse og om sprog – vi arbejder bl.a. med diskursteori.
08
Uge
Emne:
Forandringsledelse
Jeg gennemgår Philip Kotters model for forandring – den traditionelle samt version 2.
Vi arbejder med Philip Kotter som gennemgående værktøj – og hans model for forandringsledelse. Den traditionelle på 8 trin samt hans model version 2.0 – også på 8 trin, men mere medarbejderinddragende.
Trin 1 – 3
-
Gør det klart, hvorfor der er et behov
-
Opbyg en styrende koalition
-
Formulér forandringsinitiativer
Under trin 3 – forandringsinitiativer trækker vi trådene tilbage til arbejdet med modenhedstrappen og de konkrete initiativer, vi gerne vil have sat i værk i vores egen organisation.
09
Uge
Emne:
Forandringsledelse
Fokus på at bruge netværket såvel internt som eksternt
Jeg gennemgår interessentanalyse som værktøj samt den vigtige kommunikation. Vi arbejder videre med Kotter – trin 4 – 7 – og udarbejder en plan for implementering.
-
Skab bred tilslutning
-
Lad netværket løse problemer og fremskynd processer
-
Skab synlige og kortsigtede gevinster
-
Fasthold forandringsprocessen og konsolidér forbedringer
10
Uge
Emne:
Forankring af vores arbejde i organisationen
Vi arbejder videre med Kotter trin 8 – og sammenholder det med vores kulturanalyse og arbejdet med kultur i uge 6 og 7.
Kotters trin 8:
Forankring i organisationskulturen.
Under trin 3 – forandringsinitiativer trækker vi trådene tilbage til arbejdet med modenhedstrappen og de konkrete initiativer, vi gerne vil have sat i værk i vores egen organisation.
11
Uge
Emne:
Afrunding og opsamling af forløbet. Kan vi fortsat bruge vores netværk – har vi oprettet relationer, som vi kan have glæde af fremadrettet.
12
Uge
Pris
Samlet pris for hele forløbet: kr. 12.495,- ex. moms inklusiv personlig feedback.
Interesse
Skriv eller ring til mig - på mail kmwissing@hotmail.com eller på telefon 27 77 28 29 for at tilmelde dig forløbet eller få en dialog om forløbet. Du er også velkommen til at tage en kollega eller leder-kammerat med.